НПВС

Автор Admin, Грудня 17, 2007, 19:06:25 PM

« попередня тема - наступна тема »

Алексей29

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
N 596   27.09.2007
м.Київ
Про внесення змін до інструкцій для медичного застосування лікарських засобів, що містять діючу речовину німесулід    

Відповідно до рекомендацій Європейського агентства лікарських засобів (ЕМЕА) щодо посилення вимог до застосування препаратів на основі німесуліду та на підставі рішення науково-експертної ради Державного фармакологічного центру МОЗ України від 26.07.2007 р. (протокол № 7)
НАКАЗУЮ:
1. Внести зміни до наказів МОЗ України у частині затвердження інструкцій для медичного застосування на лікарські засоби, що містять діючу речовину німесулід (додаток 1), та зміни до інструкцій для медичного застосування на лікарські засоби на основі німесуліду (додаток 2).
2. Директору Державного фармакологічного центру Чумаку В. Т.:
2.1. Протягом трьох місяців організувати внесення змін до інструкцій для медичного застосування препаратів на основі німесуліду в розділах "Протипоказання", "Показання для застосування", "Дозування", "Курс лікування", "Умови відпуску відповідно до сучасних вимог ЕМЕА".
2.2. Вжити заходів щодо інформування суб'єктів ринку лікарських засобів (заявників, провізорів, лікарів, споживачів) про зміни, внесені до інструкцій для медичного застосування на лікарські засоби на основі німесуліду.
3. Контроль за виконанням наказу покласти на Першого заступника Міністра Біловола О.М.

В.о. Міністр    С.П.Бережнов

Додаток 2
                                                                          до наказу  Міністерства охорони
                                                                          здоров'я України
                                                                          від 27.09.2007р.  № 596

Зміни до інструкцій для медичного застосування на лікарські засоби на основі німесуліду

Протипоказання
-   не застосовувати препарат у дітей віком  до 12 років.
Показання для застосування
-   лікування гострого болю;
-   симптоматичне лікування остеоартрозу з больовим синдромом;
-   первинна дисменорея.
Дозування
-   для дорослих (німесулід 100 мг таблетки, розчинні таблетки, таблетки, що диспергуються, таблетки в оболонці, капсули, тверді капсули; 50/100 мг гранули або порошок для пероральної суспензії; 1 %,  2 %  або  5 % пероральна суспензія):
    100 мг 2 рази на добу після їди (добова доза 200 мг).
    Розчин для ін'єкцій застосовувати із розрахунку 75 мг два рази на добу (добова   доза -  150 мг)
    Дітям віком від 12 років корекцію дози німесуліду проводити не потрібно.
Курс лікування
-   курс лікування препаратами німесуліду залежить від клінічної ситуації, але повинен бути максимально коротким. При тривалому застосуванні німесуліду потрібно проводити контроль показників функціонального стану печінки з періодичністю 1 раз на 2 тижні. В разі критичного застосування показників АЛТ, АСТ, ЛФ препарат потрібно відмінити.
Умови відпуску
-   відпуск всіх лікарських форм препаратів німесуліду, крім гелю, повинен бути за рецептом.
Я мог бы стать другим...

volonter

Ну и что дальше? Только ленивый не ознакомился с приказом, с "Додатком 1", "Додатком 2" (могу дать сноски). Что сказать хотели то? :-\
"Не задавай вопросов, и я не буду лгать."

anyx

Ленивых ознакомили в приказном порядке  ;)

VIK

Цитата: anyx від Березень 03, 2008, 19:23:37 PM
Ленивых ознакомили в приказном порядке  ;)

Все верно. На то он и приказ. И что дальше? Препарат стал другим или действует сразу как-то иначе? А может быть отношение хотят к нему выработать серьезное, как к серьезному препарату?

volonter

Может "козачек засланный"? Одно сообщение и тишина... :-X

VIK

АУ!!!! Алексей29! Может обьясните цель Вашего послания?

Алексей29

В Чернигове был по этому поводу судебный иск к педиатру. найз в 5 лет -ребёнка обсыпало- приказ принесли- суд.
Я мог бы стать другим...

Алексей29

Цитата: volonter від Березень 04, 2008, 16:26:04 PM
Может "козачек засланный"? Одно сообщение и тишина... :-X
адназначна засланый.
Я мог бы стать другим...

volonter

Цитата: Алексей29 від Березень 05, 2008, 18:29:06 PM
В Чернигове был по этому поводу судебный иск к педиатру. найз в 5 лет -ребёнка обсыпало- приказ принесли- суд.

Вчера из командировки из славного града Чернигова: данной ситуации не было, коллега, не пользуйтесь непроверенной информацией. 3 года назад была ситуация (не с ребенком) с другим НПВС. Тем более, каким образом Вы представляете суд по поводу аллергической реакции ("ребенка обсыпало"), которая указывается во ВСЕХ инструкциях для ВСЕХ препаратов?
Приказ МОЗ по нимесулидам - результат исследований EMEA, умело курируемых компаниями, производящими конкурентные препараты (парацетамол, ибупрофен, если уж конкретнее). Нам ли, работающим в фарме, не понимать этого? ;)

АтМыдыцыны

Случайно зашел в эту ветку, даже не думал, что здесь может быть что-то интересное, но зацепили!!!
Вначале реплики:
1. Нимесулид гепатотоксичен
2. Лихорадящему ребенку нельзя назначать антипиретики длительного действия - они маскируют картину заболевания:
Случаи деструктивных пневмоний на найзе - тому подтверждение
3.  мои знакомые, которым взбрело в голову дать сыну 8-и лет этот пр-т заработали медикаментозный гепатит у ребенка с высочайшими маркерами цитолиза!
4. Ни своим,ни чужим детям я его не назначу

Парацетамол - единственный антипиретик для педиатрии с доказаной безопасностью. Для ибупрофена - строгие показания: неэффективность Парацетамола и физ.методов. Для найза места нет! Браво фарм?центр и МОЗ!

Блин, заманался писать с телефона!
ЦитуватиМій боже милий, знову лихо!..
Було так любо, було тихо;
Ми заходились розкувать
Своїм невольникам кайдани.
Аж гульк!.. Ізнову потекла
Мужицька кров! Кати вінчанні,
Мов пси голодні за маслак,
Гризуться знову.

volonter

Неужели ВЫ сохранили веру в АБСОЛЮТНУЮ безопасность и в АБСОЛЮТНЫЙ вред какого-либо препарата?
Посмотрите ссылку (она не одна такая), лично мне данная история с парацетамолом до БОЛИ напоминает теперешнюю историю с нимесулидами. Просто (к сожалению) побеждает сильнейший, причем, любыми способами. :-\
http://www.medlinks.ru/article.php?sid=287

АтМыдыцыны

Цитата: volonter від Березень 07, 2008, 14:57:41 PM
Неужели ВЫ сохранили веру в АБСОЛЮТНУЮ безопасность и в АБСОЛЮТНЫЙ вред какого-либо препарата?
Посмотрите ссылку (она не одна такая), лично мне данная история с парацетамолом до БОЛИ напоминает теперешнюю историю с нимесулидами. Просто (к сожалению) побеждает сильнейший, причем, любыми способами. :-\
Ху ис к.м.н. Розенсон?
Ми заходились розкувать
Гризуться знову.

Neo

Цитата: АтМыдыцыны від Березень 07, 2008, 16:55:22 PM
Цитата: volonter від Березень 07, 2008, 14:57:41 PM
Ху ис к.м.н. Розенсон?
короче, напроксен forever!
Назовите антоним слову "Выдающийся". Ординарный? Плохой? Невзрачный? Нет... На мой взгляд, это словосочетание "очень хороший".

АтМыдыцыны

это налгезин что ли, а его детям вообще-то можно?
Ми заходились розкувать
Гризуться знову.

volonter

"Ху ис к.м.н. Розенсон?"

Судя по тому, что он высвечивается на 8-ми сайтах, наверное - "ху ис..." ;D
Я же Вам не фамилию промотирую, прошу вчитаться в обзор, который он сделал. Еще раз повторю: описанная ситуация с парацетамолом очень похожа на ситуацию с нимесулидами (чувствуется рука опытных маркетологов).

anyx

Обратите внимание: для парацетамола ограничение по приему- 5 дней (как анальгетика), для нимесулида- 15 . И при этом парацетамол более безопасный?  :o Странно, правда?

АтМыдыцыны

Цитата: anyx від Березень 11, 2008, 18:47:26 PM
Обратите внимание: для парацетамола ограничение по приему- 5 дней (как анальгетика), для нимесулида- 15 . И при этом парацетамол более безопасный?  :o Странно, правда?

Где Вы видели назначения парацетамола с аналгетической целью?
А все мои опасения по применению нимесулида основаны не на промоции, а на опыте:
Цитата: АтМыдыцыны від Березень 06, 2008, 21:01:14 PM
Случайно зашел в эту ветку, даже не думал, что здесь может быть что-то интересное, но зацепили!!!
Вначале реплики:
1. Нимесулид гепатотоксичен
2. Лихорадящему ребенку нельзя назначать антипиретики длительного действия - они маскируют картину заболевания:
Случаи деструктивных пневмоний на найзе - тому подтверждение
3.  мои знакомые, которым взбрело в голову дать сыну 8-и лет этот пр-т заработали медикаментозный гепатит у ребенка с высочайшими маркерами цитолиза!
4. Ни своим,ни чужим детям я его не назначу

Парацетамол - единственный антипиретик для педиатрии с доказаной безопасностью. Для ибупрофена - строгие показания: неэффективность Парацетамола и физ.методов. Для найза места нет! Браво фарм?центр и МОЗ!

Блин, заманался писать с телефона!
Ми заходились розкувать
Гризуться знову.

volonter

Личный опыт есть у каждого. Вы сами знаете, что тяжелее всего переубедить врача, имеющего личный негативный опыт применения препарата. У меня с нимесулидом и ибупрофеном есть личный опыт как использования, так и промоции, по парацетамолу - использования. Аналгетик - ибупрофен, антипиретик - нимесулид. Зачем "копья ломать", каждый останется при своем... :P

АтМыдыцыны

Цитата: volonter від Березень 12, 2008, 10:20:39 AM
Личный опыт есть у каждого. Вы сами знаете, что тяжелее всего переубедить врача, имеющего личный негативный опыт применения препарата. У меня с нимесулидом и ибупрофеном есть личный опыт как использования, так и промоции, по парацетамолу - использования. Аналгетик - ибупрофен, антипиретик - нимесулид. Зачем "копья ломать", каждый останется при своем... :P
Аналгетик - ибупрофен, антипиретик - парацетамол. ;)
Ми заходились розкувать
Гризуться знову.

volonter

Да уж... Ибупрофен победил!!!